Food that works – Lars Frölander

Under fem frukostseminarier kommer vi belysa olika vinklar på maten vi väljer att äta. Att ställa om kosten är ett av det enklaste tillvägagångssätten för att bidra till Agenda2030.

”Frankly all of the goals in some way or the other, all of the SDGs, are connected with food.” /Pavan Sukhdev, Founder and CEO of Gist Advisory.

Lars Frölander
Eller “Avokadomannen” som han lite skämtsamt också kallas är en av Sveriges främsta simmare genom tiderna.
Idag jobbar Lars med ett projekt för att stödja svensk ungdomsimning. Han har deltagit i 6 Olympiska spel och har bland annat OS-guld, VM-guld, EM-guld och världsrekord på sin meritlista. Senast i London 2012 stod han på startpallen i OS som den äldsta simmaren i startfältet.
Under stora delar av sin karriär hade Lars enorma hälsoproblem och drogs med många förkylningar och sjukdagar. När han lade om sin livsstil uppnådde han en revolutionerande förändring som gynnade både hälsan och prestationerna. Lars har idag ett brinnande intresse för kost och hälsa. Varje morgon börjar han dagen med broccoli, spenat- och avokadosoppa. Han äter minst 6 avokado om dagen. Det berättar han bland annat om när han delar med sig av sina erfarenheter och vägen till smartare hälsa. Han berättar även om sina insikter som elitidrottare och om hur man uppnår sina mål i livet. Lars har studerat rörelselära och berättar om hur man med balans kan påverka kroppen och sinnet.
@AvokadoFabriken

Upplägget är enkelt:

Varje morgon har vi en ny vinkel på varför kosten är viktig för ett bra och längre liv. Vi har en ny talare som skapar sin favorit frukost och bjuder er, samtidigt som det finns tid för frågor och diskussion med talarna. Detta pågår under 1 timma vid varje tillfälle.

Program:

Måndag 21/8: Restaurangbesöket och producenten

Talare: Maximilian Lundin (kock) & Cecilia Sjöholm (Oatly)

Tisdag 22/8: Hälsa

Talare: David Stenholtz (läkare)

Onsdag 23/8: Hemmet

Talare: David & Luise (Green Kitchen Stories)

Torsdag 24/8: Träning

Talare: Lars Frölander (simmare)

Fredag 25/8: Forskning

Talare: Tove Björklund (recollab + Stockholm Resilience Centre)

Tack till vår partners: Oatly och Amf Fastigheter.

Join the Act today, and we can get started.

Contributing partners