Remakerspace – little less conversation, little more action

When: August 24-27

Venue: The Nordic Museum

Remakerspace – lite snack och mycket verkstad med praktiska tips och inspiration för dig som vill återbruka mer och prova på att göra själv.

“Vi vill förbättra världen genom designat återbruk och utbildning. Våra kretslopp ger jobb lokalt, integration och minskat svinn. Vi tror alla kan göra nåt och tillsammans blir det massor!”
/Liselotte Norén, Refo-gruppen

Genom att skapa själv, prova återbruk i olika former och se saker man kan göra av sådant som vi inte ser som råmaterial och samtidigt samtala kring hållbarhet, konsumtion och medvetna val tror vi att fler personer vill ta klivet mot ett mer hållbart samhälle. Ett samprojekt mellan refo, Stockholms Hemslöjd och Eskilstuna Folkhögskola.
Möt Kerstin Kallin, refos chefdesigner och se hur hon tänker kring produkter, design och återbruk. Sen tider och lite bilder från hennes produkter. Sen Möt Liselotte Norén, grundare av refo och prata med henne om hur hon tänker hållbarhet i vardagen både för sig själv och sin familj och som företagare.

Program:

Expedition Lofoten
Två systrar, Emelie och Christine som har startat ett projekt för att representera kvinnors aktivitet inom actionsporter. Tillsammans med Sophie Odelberg kommer vi segla från Sverige till Lofoten. Där kommer vi att spendera vintern för att åka skidor och snowboard och uppmärksamma hållbar utveckling. Vi vill inspirera och skapa medvetenhet för en av vår tids mest angelägna frågor – klimatet.
Följ deras resa:


Instagram: @expeditionlofoten

Fashruptions
Vi kommer bjuda på unika utställningar i lokalerna under veckan. T ex “Fashruptions” Av Elin Engström
http://elineng.com/global-goals/

Bästa påsen
Refos inlägg i plastdebatten är bästa påsen. Gjord av återbrukade spetsgardiner som vi får bland annat från Eskilstuna Folkhögskola och som sys av Kvinnocenter i Tensta. När de är klara kommer de till oss på refo och där förpackar Nash dem och sätter på etiketterna. En kedja som skapar jobb för fler, minskar svinnet och samtidigt ger oss en möjlighet att platsbanta på ett enkelt sätt. Vi flyttar ut produktionen av bästa påsen till Nordiska under festivalen

Toiles (c) L.CHRISTESEVA
Ludmila från Vitryssland har deltagit i olika projekt Sverige. När hon flyttade till Sveige blev hon en del av Lars Wallin’s kreative team. Under denna vecka kommer Ludmila visa Toiles som tidigare presenterats på Armémuseet, Amerikanska Ambassaden och fler internationella utställningar.
www.christeseva.com

Stockholm Hemslöjd
Kartläggning om skapande som en enande kraft och för att ge fler jobb på Järva. Ett samprojekt med Stockholm Hemslöjd.

Lila stroppar blir nya produkter
Byggföretaget NCC använder sk lyftstroppar när de lyfter tunga föremål i samband med transporter och byggen. Lyftstropparna används av säkerhetsskäl bara en gång, därefter hamnar de i de brännbara soporna. Eskilstuna folkhögskolas utbildning Recycle design – Återbruk fick hösten 2016 förfrågan om de ville prova om det gick att använda de kasserade lyftstropparna till något annat. Resultatet presenterades för NCC i april 2017 i Dome of Visions på KTH i Stockholm. Delar av den utställningen visas nu på Nordiska museet. Representanter från Eskilstuna folkhögskola och NCC kommer att finnas på plats för att berätta om projektet.

Och fler tillkommer.

Ta med familj och vänner för att återbruka och inspireras med oss!

Join the Act today, and we can get started.

Contributing partners