Food that works – Green Kitchen Stories

Under fem frukostseminarier kommer vi belysa olika vinklar på maten vi väljer att äta. Att ställa om kosten är ett av det enklaste tillvägagångssätten för att bidra till Agenda2030.

”Frankly all of the goals in some way or the other, all of the SDGs, are connected with food.” /Pavan Sukhdev, Founder and CEO of Gist Advisory.

Green Kitchen Stories

David Frenkiel och Luise Vindahl är paret bakom den prisbelönta vegetariska matbloggen Green Kitchen Stories, som följs av läsare från hela världen. Nyttiga, säsongsbetonade och läckra vegetariska recept och färgglada och vackra bilder har blivit deras signum. De är också författare till fyra internationellt hyllade kokböcker, den senaste heter Green Kitchen at Home.
Parets arbeten har publicerats i bland annat Food & Wine Magazine, Bon Appetit, ELLE, Vogue, The Guardian och Vegetarian Times. Deras blogg har vunnit Saveur Magazine Best Food Blog Awards både 2013 och 2015. De har också släppt två bästsäljande appar.
David är svensk och Luise är danska och de bor för närvarande i Stockholm med dottern Elsa och sina söner Isac och Noah. Utöver frilansarbetet med receptutveckling och matfotografi arbetar David även som grafisk formgivare och Luise är diplomerad näringsterapeut.
@gkstories www.greenkitchenstories.com

Upplägget är enkelt:

Varje morgon har vi en ny vinkel på varför kosten är viktig för ett bra och längre liv. Vi har en ny talare som skapar sin favorit frukost och bjuder er, samtidigt som det finns tid för frågor och diskussion med talarna. Detta pågår under 1 timma vid varje tillfälle.

Program:

Måndag 21/8: Restaurangbesöket och producenten

Talare: Maximilian Lundin (kock) & Cecilia Sjöholm (Oatly)

Tisdag 22/8: Hälsa

Talare: David Stenholtz (läkare)

Onsdag 23/8: Hemmet

Talare: David & Luise (Green Kitchen Stories)

Torsdag 24/8: Träning

Talare: Lars Frölander (simmare)

Fredag 25/8: Forskning

Talare: Tove Björklund (recollab + Stockholm Resilience Centre)

Tack till vår partners: Oatly och Amf Fastigheter.

Join the Act today, and we can get started.

Contributing partners