Food that works – Maximillian Lundin & Cecilia Sjöholm

Under fem frukostseminarier kommer vi belysa olika vinklar på maten vi väljer att äta. Att ställa om kosten är ett av det enklaste tillvägagångssätten för att bidra till Agenda2030.

”Frankly all of the goals in some way or the other, all of the SDGs, are connected with food.” /Pavan Sukhdev, Founder and CEO of Gist Advisory.

Maximilian Lundin – Kock
Ägare av The Plant – 100% Organic Vegan restaurant , Skrivit 4 kokböcker, föreläser om hållbar matlagning.
”– Jag har undervisat kockar i medveten mat i tio år. Kockar sade att de inte hade råd med ekologiska produkter, och jag gav dem tipset att minska inköpen av kött. Då kom jag på att jag ju inte kan säga att man ska laga mat med mindre kött om jag inte kan laga god mat utan kött själv. Det var så det började.
Jag har använt min bakgrund i övrig gastronomi och applicerat den på vegansk och ekologisk matlagning. Jag har hittat ett sätt att laga vegansk mat som är kul, enkelt och väldigt gott. ”
Maximilian är högaktuell med att starta ytterligare än The Plant i Konstfacks lokaler till hösten och är en av initiativtagarna till denna frukost serie.

Cecilia Sjöholm kommunikationsdirektör Oatly
Cecilia Sjöholm är kommunikationschef på företaget Oatly som aktivt arbetar för en omställning till växtbaserad livsmedelskonsumtion och produktion för hälsans och klimatets skull.
Oatly är ett företag sprunget ur forskning vid Lunds universitet. Alla företagets produkter görs på svensk havre och företagsidén bygger på att göra det enkelt för människor att uppgradera sina liv på ett sätt som inte skadar vår planet. I dialogen med konsumenter ser Cecilia en tydlig utveckling för en förändrad livsstil som drivs av medvetna, kunniga och värderingsstyrda människor.

Upplägget är enkelt:
Varje morgon har vi en ny vinkel på varför kosten är viktig för ett bra och längre liv. Vi har en ny talare som skapar sin favoritfrukost och bjuder er, samtidigt som det finns tid för frågor och diskussion med talarna.
Dörrarna öppnar 7.45 och talare börjar 8.00. Frukost serveras 8.30 och avslutas 9.00.

Program:

Måndag 21/8: Restaurangbesöket och producenten
Talare: Maximilian Lundin (kock) & Cecilia Sjöholm (Oatly)

Tisdag 22/8: Hälsa
Talare: David Stenholtz (läkare)

Onsdag 23/8: Hemmet
Talare: David & Luise (Green Kitchen Stories)

Torsdag 24/8: Träning
Talare: Lars Frölander (simmare)

Fredag 25/8: Forskning
Talare: Tove Björklund (recollab + Stockholm Resilience Centre)

Tack till vår partners: Oatly och Amf Fastigheter.

Join the Act today, and we can get started.

Contributing partners