Food that Works – Tove Björklund (ReCollab)

Under fem frukostseminarier kommer vi belysa olika vinklar på maten vi väljer att äta. Att ställa om kosten är ett av det enklaste tillvägagångssätten för att bidra till Agenda2030.

”Frankly all of the goals in some way or the other, all of the SDGs, are connected with food.” /Pavan Sukhdev, Founder and CEO of Gist Advisory.


Tove Björklund

Tove är medgrundare till ReCollab – en hållbarhetsfirma som stärker länken mellan forskning och praktik, med fokus på forskningsbaserade och innovativa lösningar för mat- och vattenutmaningar.
Idag vet forskare att vi måste skapa hållbara matsystemet för att kunna klara klimatutmaningen, och Tove kommer berätta om matens betydelse för att uppnå Agenda 2030. Det är ingen lätt utmaning, och det krävs en transformation (fundamental förändring) av våra matsystem. MEN det finns många lösningar som redan används av företag och organisationer, och en del av dessa förändringsagenter arbetar inom svensk foodservice. Tove kommer ge några konkreta exempel på innovativa vägar framåt, både för företag och för dig som individ. Matfrågan är viktig och komplex, och förhoppningen är att ni ska lämna The Plant med fler frågor än när ni började äta frukosten, men även med inspiration och vilja att bli en del av lösningen.
@recollab recollab.com

Upplägget är enkelt:

Varje morgon har vi en ny vinkel på varför kosten är viktig för ett bra och längre liv. Vi har en ny talare som skapar sin favorit frukost och bjuder er, samtidigt som det finns tid för frågor och diskussion med talarna. Detta pågår under 1 timma vid varje tillfälle.

Program:

Måndag 21/8: Restaurangbesöket och producenten

Talare: Maximilian Lundin (kock) & Cecilia Sjöholm (Oatly)

Tisdag 22/8: Hälsa

Talare: David Stenholtz (läkare)

Onsdag 23/8: Hemmet

Talare: David & Luise (Green Kitchen Stories)

Torsdag 24/8: Träning

Talare: Lars Frölander (simmare)

Fredag 25/8: Forskning

Talare: Tove Björklund (recollab + Stockholm Resilience Centre)

Tack till vår partners: Oatly och Amf Fastigheter.

Join the Act today, and we can get started.

Contributing partners